Menzo Kortland wint bij 3FM Sounds of

Menzo Kortland is verkozen tot de Soundalike of Music van 3FM! Kortland werd door zijn imitaties van Guus Meeuwis en Gers Pardoel verkozen tot het grootste imitatietalent van Nederland.

Presentator Lex Uiting zocht dit najaar in zijn 3FM-show LEX naar de beste ‘soundalike’ van het land. De 3FM-luisteraars en een jury onder leiding van Rapper Sjors verkozen Kortland uiteindelijk tot de grote winnaar. Kortland versloeg onder andere gerenommeerde artiesten als Lesley Williams (Andre Hazes), Nick Stricker (Jan Smit), Jurgen Jonkers (Frans Bauer) en Johnny Rosenberg (Michael Buble).

Menzo Kortland treedt sinds enkele maanden op feesten en partijen op als de ‘Fopper in Concert’. In een groot meezingfeest doet Kortland de allergrootste artiesten uit binnen- en buitenland na: van Gerard Joling tot Justin Bieber en van Andre Hazes (junior) tot Lee Towers. Zijn repertoire bestaat inmiddels uit meer dan 40 verschillende stemmen. Daarnaast werkt hij als redacteur voor het televisieprogramma SBS Shownieuws.