Boekingen stromen binnen voor prijswinnaar Menzo Kortland (AD)

Ruim veertig artiesten imiteert Woerkummer Menzo Kortland (27) vlekkeloos. Hij won er onlangs op 3FM een mooie prijs mee.

Uit handen van presentator Lex Uiting kreeg Menzo de Sound-Alike of Music Award 2017 overhandigd. Zijn optreden als Guus Meeuwis en Gers Pardoel in één nummer kreeg de meeste stemmen. Een mooie opsteker voor de Woerkummer die zegt van kleins af aan al mensen na te doen en op podia te staan.

,,Op de middelbare school, het Merewade College in Gorinchem, deed ik elk jaar wel iets geks”, vertelt Menzo, die in het dagelijks leven vooral in Amsterdam werkt als freelance redacteur voor onder meer het SBS6-programma Shownieuws. ,,Langzaam werd dat steeds meer”, vertelt hij. ,,Carlo Boszhard deed ik bijvoorbeeld na, maar dan keek ik ook hoe hij anderen imiteerde.”

Het is een geweldig gevoel als er na een tijdje opeens een echte Frans Bauer uit me komt.

Menzo Kortland

Belletje

Menzo Kortland met zijn Sound-Alike of Music Award 2017. Hij imiteert moeiteloos zo'n veertig artiesten.

Menzo Kortland met zijn Sound-Alike of Music Award 2017. Hij imiteert moeiteloos zo’n veertig artiesten. © foto ricardo smit

Maar ook collega’s of vrienden en familie moesten er aan geloven. Zij kregen ook weleens een opzienbarend belletje van een bekende Nederlander. ,,Meestal trapten ze er wel in, ja. Als je maar een goed verhaal hebt en dat bloedserieus kan brengen.”

Nu gaat hij er helemaal in op. ,,Als ik thuis ben, kan ik het niet laten. Dan ga ik toch weer even oefenen.”

YouTube is daarbij hét hulpmiddel om inspiratie op te doen. ,,Boven heb ik wat apparatuur staan om op te nemen en een goede microfoon en dan ga ik vaak een uurtje oefenen.”

Het enthousiasme spat ervan af als hij erover vertelt. ,,Ik vind het zó leuk. Het is een geweldig gevoel als er na een tijdje opeens een echte Frans Bauer uit me komt.”

Ondertussen kent hij de stemmen van 42 artiesten uit Nederland en daarbuiten. Van André Hazes, Lee Towers tot aan Ed Sheeran, Frans Duijts en andere volkszangers die hij de laatste tijd aan het ontdekken is. In de nacht van zaterdag op zondag werd dit, na een maandenlange zoektocht door 3FM- luisteraars en een jury, bekroond met een mooie award. ,,Had ik echt niet verwacht. Anderen waren ook super goed, maar doordat ik liet zien dat ik meerdere artiesten kan imiteren, heb ik denk ik gewonnen.”

Boekingen

Na de winst stromen de boekingen binnen. ,,Dat is hartstikke leuk. Lange tijd wist ik niet echt of ik er wel iets mee kon. Dat is nu wel anders. Geweldig om te zien dat de tent helemaal los gaat. Doordat ik meerdere artiesten en stijlen kan doen, weet ik de aandacht van het publiek vast te houden.”

De radiozender 3FM was al bekend met Menzo doordat hij al eens voor de show van voormalig dj Giel Beelen bekende Nederlandsers mocht bellen met de stem van Gers Pardoel. Ook stond hij als deze rapper tijdens Serious Request voor duizend man in het Patronaat, de poptempel in Haarlem. Maar ook nu wordt hij al voor feesten en partijen gevraagd. Zo kan het zijn dat hij als Lil Kleine bij een verjaardag van een 16-jarig meisje optreedt, en de volgende avond als oud-voetballer en zanger John de Bever tijdens een bedrijfsfeest. ,,Ik heb nog geen zangles, maar dat moet ik nu wel gaan nemen”, aldus Menzo. ,,Na twee avonden zingen merk ik het wel aan mijn stem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *